FRANÇOIS HOLLANDE DÖNEMİNDE FRANSA’NIN TÜRKIYE-AB İLİŞKİLERİNE BAKIŞI: BİR ARPA BOYU YOL GITMEK - AKÇAY, Ekrem Yaşar (Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 2018)
Oldukça köklü ilişkileri bulunan Türkiye ve Fransa, siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda iki önemli ortaktır. Bu önemli iki devletin arasındaki ilişkiler Nicolas Sarkozy’nin Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı dönemde büyük yara almıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak için kamuoyunu etkilemeye çalışan Sarkozy bunun için dış politikayı kullanmıştır. Türkiye ve Türkiye -AB ilişkilerine ilişkin vaatlerde bulunan Sarkozy iki taraf arasındaki ilişkilere ciddi biçimde zarar vermeyi başarmıştır. 6 Mayıs 2012’de yapılan Cumhurbaşkanlığını seçimlerini kaybeden Sarkozy yerini Sosyalist Parti’nin adayı François Hollande’a bırakmıştır. Hollande’ın Cumhurbaşkanı s eçilmesiyle birlikte Türkiye, hem Türkiye-Fransa ilişkilerinin hem de Türkiye-AB ilişkilerinin iyileşeceğini ve gelişeceğini beklemişlerdir.