SEKTÖREL GRUP AÇISINDAN İŞLETME SERMAYESİ YÖNETİMİ KARŞILAŞTIRMALI ANALİZ - FARHANG, M. Akbar (Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 2019)
Bu çalışmada, 2008-2016 yılları arasında 29 İMKB'de işlem gören şirketlerin (teknoloji, üretim ve perakende) sektörel gruplar açısından işletme sermayesi yönetimi üzerine karşılaştırmalı bir analiz yapılması amaçlanmıştır. Tek yönlü ANOVA analizinin sonuçları, bu çalışmanın tüm testlerinde modellerin anlamlı olduğunu göstermiştir. Cari oranının bağımlı değişken olduğu model, perakende sektöründeki cari oranın ortalama değerinin beklenmeyen en düşük değer olduğunu göstermektedir. Diğer ANOVA tablolarında imalat, teknoloji ve perakende sektörleri sırasıyla en düşük borç oranına, faiz karşılama oranına ve nakit dönüşüm dönemine sahiptir. Ve son ANOVA testine göre imalat sektörünün diğer sektörlere kıyasla en yüksek aktif karlılığı ve öz sermaye karlılığına sahip olduğunu göstermektedir.